Mivel egyelőre nincsenek pici süteményszaggató formáim, pogácsaszaggatóval helyettesítettem - nem túl dekoratív, de egyelőre úgyis csak itthoni fogyasztásra készült :)
Hozzávalók egy tepsire elég adaghoz (egészen pontosan 41 darab lett nekem):
50 g zabliszt
40 g zabkorpa
1 csipet só
15 g kókuszreszelék
késhegynyi szódabikarbóna
1 citrom héja és leve
gyömbérpor ízlés szerint (egy kávéskanállal tettem bele, de én elég fűszeresen sütökfőzök)
édesítő (én 13 tablettát porítottam, azt kevertem hozzá, kb 55 g cukornak felel meg)
kefir, néhány kanállal (hogy gyúrható állagú legyen a tészta)
A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét is, és annyi kefirt, hogy nyújtható tésztát kapjunk (morzsálódik akkor is, mivel nincs benne tojás - nem szabad tenni ezekbe a kekszekbe, megpuhul tőle, nem lesz kekszes állaga) . Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, tetszés szerinti formákat szaggatunk, 170-180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a széle pirulni kezd (hosszabb sütési időnél ropogósabb lesz, rövidebb esetén omlós,puha). Ha nem esszük meg rögtön, hanem pihentetjük néhány órát, még finomabb :)
A teljes adag sütésre készen
És sütés után, már kicsit megfogyatkozva, kupacba gyűjtve
Tápérték adatok:
Egy adagban (nekem 41 db lett, de ez kiszúróformától is függ, meg hogy milyen vastagra nyújtjuk,stb)
Kcal:435,4 Szénhidrát:59,16 g Fehérje:13,79 g Zsír:15,36 g
Egy darabban (nálam)
Kcal:10,62 Szénhidrát:1,44 g Fehérje:0,34 g Zsír:0,37 g
Öt darabban
Kcal:53,1 Szénhidrát:7,21 g Fehérje:1,68 g Zsír:1,87 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése