3 db tojás
30 g keserű kakaópor
30 g csokis fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero csokis ízben
(kihagyható; illetve, ha szója alapú vagy kevert fehérjeport használsz, abból csak 20 g menjen bele, és mellé csak 25 g kakaópor)
20 g olvasztott kókuszzsír
70-80 g cukornak megfelelő édesítő (nálam édesített fehérjepor használata mellett 17 tabletta porrá törve)
csipet só
csipetnyi szódabikarbóna
A töltéshez és kenéshez:
60 g diabetikus vagy házi,cukormentes baracklekvár (lehet több is akár)
A bevonathoz:
40 ml víz (vagy 50 ml tej, de nem szükséges tejjel készíteni)
1 ek. keserű kakaópor
1 ek. (10 g) kókuszzsír
15 g csokis fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero csokis ízben
(kihagyható, ebben az esetben 20-30 g magas kakaótartalmú étcsokoládét tegyünk a masszához a főzés végén)
20-30 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint (nálam édesített fehérjepor használata mellett 4 tabletta porrá törve)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a kakaóport, fehérjeport, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Egy kisebb tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéhez adjuk a csipet sót, a tojássárgához az édesítőt.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.

A tojássárgákat az édesítővel habosítjuk, közben hozzácsorgatjuk a kókuszzsírt is.


A baracklekvárt felforrósítjuk, összetöltjük vele a tortalapokat, és kívülről is lekenjük vele a tortát.
A csokis bevonót eloszlatjuk rajta, majd legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a bevonat.
Nehézségi fok: könnyű/közepes
Elkészítési idő: tényleges munkával töltött idő kb. 20-25 perc, +sütés,pihentetés
Tápérték adatok:
Egy egész tortában (10 szeletre vágtam):
Kcal:794,1 Szénhidrát:36,93 g Fehérje:65,32 g Zsír:50,52 g
Egy szeletben:
Kcal:79,41 Szénhidrát:3,69 g Fehérje:6,53 g Zsír:5,05 g
Szia Betti! Nem szükséges zabliszt/pehely a tortaalaphoz...ha kimarad a fehérjepor?
VálaszTörlésGratulálok az oldalhoz :)
Szia! Köszönöm a gratulációt:)
TörlésNem szükséges helyettesíteni a fehérjeport, a kakaópor ilyen mennyiségben magában is elegendő a tésztához :)
köszi a gyors választ :)
VálaszTörlés