Hozzávalók egy kisebb (18-20 cm) tortaformához:
70 g zabkorpa
50 g zabpehelyliszt
35 g vaníliás vagy natúr fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero vaníliás ízben
(20 g zabkorpa+15 g zabpehelyliszt keverékével helyettesíthető
180 g kefir
1 db tojás
1 citrom héja
fél citrom leve
50-70 g cukornak megfelelő édesítő, ízlés szerint (nálam édesített fehérjepor használata mellett 12 tabletta porrá törve)
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
csipet só
1 kk. szódabikarbóna
Ezenkívül:
35 g darált mák
+3-4 ek. kefir
ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, tojást, citromlevet is. Kicsit lágyabb kevert tésztát kell kapnunk (szója-alapú fehérjepor használata esetén elképzelhető, hogy több kefirt kell hozzáadni).
A tésztának valamivel kevesebb, mint a felét külön vesszük, hozzákeverjük a mákot, ízlés szerint fahéjat, és annyi kefirt, hogy a másik tésztával megegyezzen az állaga.



Nehézségi fok:könnyű
Elkészítési idő: 20-25 perc + sütés
Tápérték adatok:
Az egész adagban (nálam 10 szelet):
Kcal:948,4 Szénhidrát:92,76 g Fehérje:67,71 g Zsír:32,95 g
Egy szeletben:
Kcal:94,84 Szénhidrát:9,28 g Fehérje:6,77 g Zsír:3,3 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése