2013. április 21., vasárnap

Kókuszos virágok kakaós alapon, marcipánkrémmel

Ez a probléma azzal, ha saját magam találok ki sütiket :) Hacsak nem adok nekik pár szavas fantázianevet (amiből úgysem lehetne megtudni, hogyan és miből készül), marad receptnévnek a hosszabb körülírás. A bonyolultan hangzó név ellenére ez is egy egyszerű süti, a forma teszi különlegessé, és a kétféle tészta.

A képen láthatóhoz hasonló sütihez virágformás szilikonos sütőforma szükséges, de akármilyen kisebb sütőformában ki lehet sütni a felső tésztarészt, a látványon kívül másban nincs változás (például mini muffinsütő formában, vagy akár tepsiben lapként).
Hozzávalók 16 darabhoz:
A kókuszos virághoz:
70 g zabkorpa
30 g kókuszreszelék
30 g natúr vagy vaníliás fehérjepor (vagy helyette ugyanennyi zabkorpa)
120 g kefir
1 tojás
pár csepp rumaroma
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
60-70 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 14 tabletta porrá törve)
(én kb. egyharmadába tettem egy kevés meggylevet, hogy pirosasra színezze)

A kakaós lapokhoz:
130 g sovány / zsírszegény túró
50 g zabkorpa
20 g fehérjepor / zabkorpa
8 g keserű kakaópor
35-45 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 9 tabletta porrá törve)
csipet só

 A krémhez:
80 g sovány krémsajt
keserű mandula aroma ízlés szerint
édesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A kókuszos tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, szilikonos virágmintás sütőformába töltjük (nekem két részletben kellett sütni, mert 12 darabhoz elég a sütőforma), és 170-180 fokon, körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A túrós alaphoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, összegyúrjuk a túróval (esetleg pár csepp tejjel vagy vízzel segíthetünk rajta, ha nem áll össze), 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval (6-7 cm átmérő) köröket szaggatunk. 170-180 fokon, 7-8 perc alatt megsütjük őket.

A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük.

Összeállítjuk a sütit: a túrós-kakaós alapot megkenjük a krémmel, és ráteszünk egy kókuszos virágformát (aminek a tetejét szintén díszíthetjük a krémmel). Néhány órára (de félórára legalább) hűtőbe tesszük, addigra a sajtkrém valamennyire "megköt", és a két tésztarészt egyben tartja.


Tápérték adatok:
Egy adagban (16 db):
Kcal:1145,38      Szénhidrát:84,67 g      Fehérje:102,86 g      Zsír:42,53 g

Egy darabban:
Kcal:71,59         Szénhidrát:5,29 g        Fehérje:6,43 g          Zsír:2,66 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése