5 perc alatt összedobható süti arra az esetre, ha nincs időd a konyhában pepecselni, de szívesen ennél valami finomat :)
Hozzávalók 6 nagy, vagy 8 normál muffinhoz:
kb. 15 dkg sárgabarack megmosva, feldarabolva
150 g sovány vagy zsírszegény túró, villával áttörve
100 g kefir
35 g darált mák
35 g zabpehelyliszt
35 g zabkorpa
35 g natúr / vaníliás fehérjepor (vagy helyette fele-fele arányban zabkorpa és zabpehelyliszt)
1 tojás
70-90 g cukornak megfelelő édesítő, ízlés szerint (nálam 20 tabletta porrá törve)
1 ek. vaníliás xilit vagy 1 kk. őrölt vanília
csipet só
1 kk. szódabikarbóna
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a kefirt, túrót, tojást is, alaposan összekeverjük, majd végül a sárgabarack darabokat is elkeverjük benne. Szilikonos muffinsütőformába töltjük (6 vagy 8 mélyedésbe elosztva), majd 170-180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Mivel ez egy nagyon puha süti, elég magas nedvességtartalommal, hagyjuk a muffinformában teljesen kihűlni, csak ezután szedjük ki belőle - ellenkező esetben széteshet a muffin (Ha nem tudunk erre várni, inkább süssük ki a tésztát tepsiben, sütőpapíron, kevert sütiként :) ).
Nehézségi fok: könnyű (nagyon)
Elkészítési idő: 5-10 perc + sütés
Tápérték adatok:
Egy adagban (6 nagy vagy 8 normál muffin):
Kcal:918 Szénhidrát:76,67 g Fehérje:81,12 g Zsír:30,13 g
Egy darabban (6 db esetén):
Kcal:153 Szénhidrát:12,78 g Fehérje:13,52 g Zsír:5,02 g
Egy darabban (8 db esetén):
Kcal:114,75 Szénhidrát:9,58 g Fehérje:10,14 g Zsír:3,77 g
Szia!
VálaszTörlésA mákot lehetne valami mással helyettesiteni?köszi.
Szia! Bármilyen darált olajos maggal helyettesítheted - dióval, mogyoróval vagy mandulával is :)
TörlésAz email címedet elkérhetném?Kérdezni szeretnék.Köszi.
VálaszTörlésjillybetti@gmail.com :)
Törlés