Hozzávalók egy kisebb adaghoz (10 db normál Kinder Paradiso méretű szelet):
A tésztához:
- 175 g natúr kefir (egy kis pohár)
- 70 g zabkorpa
- 30 g natúr vagy vaníliás fehérjepor (vagy helyette zabpehelyliszt)
- 20 g zabpehelyliszt
- 50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 13 tabletta porrá törve)
- fél citrom leve és héja
- csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
- egy csapott kk. szódabikarbóna
- csipet só
A krémhez:
- 1 dl sovány tej
- 1 ek. tejszínes pudingpor (lehet helyettesíteni vaníliás pudingporral, vagy rizsliszttel akár)
- 200 g (egy doboz) sovány krémsajt - vagy helyette sovány/zsírszegény túró,villával áttörve
- 45-55 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 12 tabletta)
- 20 g natúr / vaníliás fehérjepor (ki lehet hagyni)
- fél citrom héja
- csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
- pár csepp rumaroma, ízlés szerint
- 1 púpozott tk. zselatin
- 50 ml forró víz
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a kefirt is. Alaposan összekeverjük, majd szilikonos sütőpapírral bélelt 20-22 cm oldalú kis tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral, citromhéjjal, vaníliával pudingnál is sűrűbb krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, majd robotgép segítségével összeturmixoljuk a krémsajttal (vagy túróval), hozzáadva a fehérjeport, az édesítőt és a rumot is. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, hozzákeverünk egy kicsit a krémből, majd a krémes-zselatinos masszát alaposan elkeverjük a krém többi részével. Kicsit hűtőbe tesszük, hogy megfelelő állagú legyen a töltéshez, ne folyjon ki a lapok közül.
Ha a tésztalap kihűlt, és a krém is kenhető állagúra dermedt, összeállítjuk a sütit: a tésztalapot függőlegesen kettévágjuk, a két részt a krémmel összetöltjük (a felső lapot megfordítva borítsuk rá, úgy egyenletesebb lesz a teteje). Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Szeletelés előtt porrá őrölt xilittel vagy eritrittel szórjuk.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: tényleges munkával töltött idő kb. 15-20 perc + pihentetések (félóra, majd 4-5 óra)
Tápérték adatok krémsajttal készítve:
Egy adagban (10 szelet):
Kcal:907,25 Szénhidrát:80,25 g Fehérje:91,22 g Zsír:30,02 g
Egy szelet sütiben:
Kcal:90,73 Szénhidrát:8,03 g Fehérje:9,12 g Zsír:3 g
Tápérték adatok zsírszegény túróval készítve:
Egy adagban (10 szelet):
Kcal:903,25 Szénhidrát:80,65 g Fehérje:100,22 g Zsír:25,62 g
Egy szelet sütiben:
Kcal:90,33 Szénhidrát:8,07 g Fehérje:10,02 g Zsír:2,56 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése