Hozzávalók egy kisebb tepsihez (20-22 cm oldalú, 16 kocka süti jön ki így):
A tésztához:
- 175 g sovány/ zsírszegény túró
- 30 g natúr / csokis/ vaníliás fehérjepor (vagy helyette zabliszt és zabkorpa fele-fele arányban)
- 25 g zabpehelyliszt
- 25 g zabkorpa
- 10 g keserű kakaópor
- 45-55 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 12 tabletta porrá törve)
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 20-25 dkg sárgabarack (én 20 dkg-mal készítettem)
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 1 tk. citromlé
- ízlés szerint édesítő ( nálam 20 tabletta porrá törve, kb. 90 g cukornak felel meg)
- 2 dl sovány tej
- 25 g vaníliás pudingpor (legjobb, ha diabetikus)
- ízlés szerint 1 tk. vaníliás xilit vagy egy csipetnyi őrölt vanília
- 1 púpozott tk. zselatin
- 50 ml forró víz
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd összegyúrjuk a túróval. Ha nem áll össze, 1-2 ek. kefirral segítsünk rajta. Szilikonos sütőpapírral bélelt, 20-22 cm oldalú, magasabb oldalú (a krém miatt) tepsiben egyenletesen elosztjuk a tésztát, és 180 °C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert nehezebb lesz szeletelni a sütit.
A sárgabarackot turmixgépben pépesítjük, és az eperhabnál leírtak szerint a tojásfehérje, citromlé, só és édesítő felhasználásával barackhabot készítünk. Félretesszük.
A tejet elkeverjük a pudingporral és a vaníliával, és folyamatos kevergetés mellett alaposan besűrítjük. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, és jól elkeverjük a pudingos masszával. Hozzáadjuk a barackhabot is, a következőképpen: a habból egy keveset (kb. az egynegyedét) a pudingkrémbe forgatjuk, hogy ezzel fellazítsuk, majd ezt a pudingos-habos keveréket a maradék habhoz öntjük, és óvatos mozdulatokkal, de alaposan összeforgatjuk. A tésztára önjük, egyenletesen elosztjuk, majd amikor szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük. Legalább 5-6 órát pihentetjük, de a legjobb, ha mondjuk éjszakára a hűtőben hagyjuk.
A tetejét díszíthetjük csokireszelékkel, kakaóporral, sárgabarack darabokkal, de enélkül is mutatós és finom a süti :)
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 25-30 perc+pihentetés
Tápérték adatok:
Egy egész tepsi sütiben (16 kocka):
Kcal:813,45 Szénhidrát:90,41 g Fehérje:80,4 g Zsír:12,65 g
Egy kocka sütiben:
Kcal:50,84 Szénhidrát:5,65 g Fehérje:5,02 g Zsír:0,79 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése