2013. június 17., hétfő

Banánhabos kosárka

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
200 g sovány / zsírszegény túró
65 g zabkorpa
25 g natúr / vaníliás fehérjepor (vagy helyette zabkorpa)
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 14 tabletta porrá törve)
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
A tészta felébe: 1 tk. keserű kakaópor

A banánhabhoz:
2 db banán, pépesítve (villával vagy turmixgéppel)
1 tojásfehérje
1 tk. citromlé
csipet só
ízlés szerint édesítő (nálam 5 tabletta porrá törve, kb. 22 g cukornak felel meg)

A tetejére:
10 g kókuszreszelék, teflonserpenyőben kicsit megpirítva

Elkészítés:
 A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd összegyúrjuk a túróval (ha nem áll össze, kevés kefirt adhatunk hozzá). Kétfelé vesszük, az egyik feléhez 1 tk. keserű kakaóport adunk. Szilikonos muffinsütőforma mélyedéseit (vagy kosárkaformákat) a kétféle tésztából ízlés szerinti kombinációkat formálva kibéleljük (csíkok, foltok, stb.). 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük a kosárkákat.

A banánhabhoz a hozzávalókat egy nagy fémtálba tesszük, és gőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg kemény hab lesz belőle (elég sokáig tart, körülbelül negyedóra). Ezzel töltjük a kosárkákat, és pirított kókuszreszelékkel díszítjük.

Nehézségi fok:könnyű
Elkészítési idő: 35-45 perc (lehet több is, attól függően, mennyit "kreatívkodunk" a kosárkák összeállításakor :)) )

Tápérték adatok:
8 db kosárkában:
Kcal:804,55      Szénhidrát:94,05 g      Fehérje:67,9 g      Zsír:16,41 g

Egy db kosárkában:
Kcal:100,57      Szénhidrát:11,76 g      Fehérje:8,49 g      Zsír:2,05 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése