2013. június 6., csütörtök

Kakaós kosárka eperhabbal

A múltkori eperhabot most túróval készült tésztájú kakaós kosárkákba töltöttem, így egy finom, fehérjedús, laktató édességet alkotva.
Hozzávalók 8 db kosárkához:
Fél adag eperhab (1 tojásfehérje, 125 g eper)

200 g sovány / zsírszegény túró
65 g zabkorpa
10 g keserű kakaópor
25 g fehérjepor
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 14 tabletta porrá törve)
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
(ízesítőanyagok ízlés szerint: fahéj, citromhéj)

A díszítéshez: étcsokoládé reszelék, eper


Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverjük, a túróval alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze kellőképpen, 1-2 tk. kefirt adhatunk hozzá. Szilikonos kosárkaformákat, vagy muffinforma mélyedéseit kibéleljük a tésztával (összesen 8 lesz ebből a mennyiségből), és 170-180 fokon kb. negyedóra alatt megsütjük (hosszabb sütési idő esetén ropogósabb, rövidebbnél puhább lesz a tészta).

Elkészítjük az eperhabot a receptben leírtak szerint, megtöltjük vele a kosárkákat, étcsokoládéreszelékkel vagy kakaóporral, és eperszeletekkel díszítjük.

Nehézségi fok:könnyű
Elkészítési idő: 20-25 perc ( a sütés ideje alatt el lehet készíteni az eperhabot, ezért azt is beleszámítottam)

Tápérték adatok:
8 db kosárkában:
Kcal:592,45      Szénhidrát:54,5 g      Fehérje:66,89 g      Zsír:11,04 g

Egy db kosárkában:
Kcal:74,06        Szénhidrát:6,81 g     Fehérje:8,36 g         Zsír:1,38 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése