Meggyet is lehet hozzá használni, csak most egyelőre a cseresznyének van szezonja, így az enyém azzal készült :)
Hozzávalók 6 nagy muffinhoz:
A tésztához:
100 g zabpehelyliszt
25 g natúr/vaníliás/csokis fehérjepor (vagy helyette zabpehelyliszt)
150 g kefir
10 g keserű kakaópor
1 tojás
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 14 tabletta porrá törve)
csipetnyi szódabikarbóna
csipet só
A krémhez:
100 ml sovány tej
1 púpozott ek. tejszínes pudingpor
25 g natúr/ vaníliás fehérjepor (ki lehet hagyni)
200 g (egy doboz) sovány krémsajt
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 15 tabletta porrá törve)
csipetnyi őrölt vanília / 1 kk. vaníliás xilit
pár csepp rumaroma
1 kk. keserű kakaópor
A cseresznyés zseléhez:
kb. 150 g cseresznye, megmosva, kimagozva
100 ml víz
1 púpozott ek. vaníliás / tejszínes pudingpor
10-15 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 3 tabletta)
A díszítéshez:
étcsokireszelék
cseresznye
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk a kefirt és a tojást is, alaposan összekeverjük. Ha túl tömör lenne, pár csepp tejet adjunk hozzá. Szilikonos muffinsütő formába hatfelé osztjuk, és 170-180 fokon kb. negyedóra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejben a tejszínes pudingport elkeverjük, nagyon sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig elkészítjük a cseresznyés zselét: a cseresznyét, vizet, pudingport, édesítőt elkeverjük, és sűrűre főzzük.
A tejszínes pudingot a krémsajttal, fehérjeporral, édesítővel és vaníliával robotgép segítségével alaposan összeturmixoljuk. Kétfelé osztjuk, az egyik feléhez adjuk a pár csepp rumaromát, a másikhoz a kakaóport.
Mielőtt tölteni kezdjük a muffinokat, győződjünk meg róla, hogy minden hozzávaló teljesen kihűlt, különben a meleg tészta vagy cseresznyezselé megolvaszthatja a sajtkrémet, és a muffin széteshet.
A kakaós muffinokat kétfelé vágjuk, az alsó részekre elosztjuk a cseresznyés zselét. Erre rétegezünk, csíkozunk ízlés szerint a kétféle krémből, majd rátesszük a tetejét, krémmel borítjuk, étcsokireszelékkel és cseresznyeszemekkel díszíthetjük (ha nem habzsákkal díszítünk, a muffintetőt már az összeállítás előtt kenjük le a krémmel, hogy a két réteg közül ne nyomódjon ki a krém vagy a zselé).
Lehetőleg 1-2 órás hűtőben pihentetés után fogyasszuk, de akár azonnal is lehet enni :)
A krémet lehet akár dúsítani sovány/zsírszegény túróval is.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: kb. 30-40 perc, viszont amíg a hozzávalók kihűlésére várunk töltés előtt, az kb. plusz 20-30 perc
Tápérték adatok:
Egy adagban (6 nagy muffin):
Kcal:1161,92 Szénhidrát:123,14 g Fehérje:96,71 g Zsír:30,51 g
Egy nagy muffinban:
Kcal:193,65 Szénhidrát:20,52 g Fehérje:16,12 g Zsír:5,09 g
Hmmm... ha lehet, még az epres amerikai palacsintánál is jobban néz ki, pedig azért az se semmi :))
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy...
Köszönöm, igyekszem :)
Törlés