Hozzávalók egy kisebb adaghoz (kb. 6 nagyobb szelet - 6-7 cm oldalúak):
A tésztához:
175 g sovány/ zsírszegény túró
80 g zabkorpa
30 g vaníliás vagy natúr fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero vaníliás ízben
(vagy helyette +30g zabkorpa)
40-50 g cukornak megfelelő édesítő (nálam édesített fehérjepor használata mellett 8 tabletta porrá törve)
fél citrom héja és leve
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit (vaníliás fehérjepor esetén nem kell)
pici csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
50 g darált mák
1 közepes cukkini (nálam 150 g)
opcionális: 15 g vaníliás vagy natúr fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero vaníliás ízben
ízlés szerint: fahéj, citromhéj, vanília
30-40 g cukornak megfelelő édesítő (nálam édesített fehérjepor használata mellett 6 tabletta porrá törve)
Elkészítés:
A cukkinit a reszelő kisebb lyukú felén lereszeljük, picit besózzuk, 10-15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd a túróval és a citromlével összegyúrjuk (ragacsos tészta lesz belőle, nem kell nyújthatónak, rugalmasnak lennie), ha nem áll össze, kevés kefirt adjunk hozzá.
A tésztát rögös állagú túróval célszerű készíteni, a krémesebbekkel nem áll olyan jól össze |
Tipp: a tetejét le lehet kenni sütés előtt vékonyan, szilikonos ecset segítségével, kevés (1-2 tk.) olvasztott kókuszzsírral, szebb színt kap, és ropogósabb is lesz :)
A pite sütés előtt |
Nehézségi fok:könnyű
Elkészítési idő: 20-25 perc+sütés
Tápérték adatok:
Egy egész adagban (6 nagyobb szeletre vágtam):
Kcal:922,85 Szénhidrát:72,08 g Fehérje:87,04 g Zsír:30,8 g
Egy szeletben:
Kcal:153,81 Szénhidrát:12,01 g Fehérje:14,51 g Zsír:5,13 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése