Egy újabb sós süti.
Hozzávalók egy kis adaghoz (kb.12 darab perec, 5-6 centiméteresek):
100 g (barna) rizsliszt (most ezzel készítettem, de zabliszttel is lehet)
1 egész tojás
18 g Liga zsírszegény margarin (vagy vaj, de akkor magasabb a kalória-, és a zsírtartalom)
kb. 1 evőkanál kefir
1 kk. só
A bevonathoz:
1 tojásfehérje
1 kk. só
kevés rizsliszt/zabliszt
Elkészítés:
A rizsliszttel összegyúrjuk a tojásfehérjét, a sót, a margarint, és annyi kefirt, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Rizslisztes kézzel rudakat sodrunk belőle, amiknek a két végét visszahajtva pereceket formálunk (óvatosan dolgozzunk a tésztával, a rizsliszt miatt sajnos törékeny). Sütőpapírra tesszük, megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük. (10-15 perc) Ezalatt a másik tojásfehérjéből, a sóból, és a lisztből sűrű pépet keverünk. A sütőből kivett perecekre csorgatjuk, majd mérsékeltebb hőfokon kb. 5 percre visszatesszük a tepsit.
(az ott a kistányéron nem hajszál :) későn vettem észre, hogy kicsit meg volt repedve.)
Tápérték adatok:
Egy adagban:
Kcal:476 Szénhidrát:79,96 g Fehérje:17,43 g Zsír:10,29 g
Egy darabban kb.:
Kcal:39,67 Szénhidrát:6,66 g Fehérje:1,45 g Zsír:0,86 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése