Fehérjeporral, vagy anélkül. A hasonló receptekben, ahol a hozzávalók között a fehérjepor is szerepel, aki nem használ ilyesmit, nyugodtan kihagyhatja. Nem befolyásolja a süti állagát, legfeljebb az összeállításhoz szükséges alapanyagból (ennél a sütinél pl. a kefir) szintén kevesebb kell.
A túrós süteményeimnél eddig a túrótöltelékek, túrókrémek tömény állagával nem voltam kibékülve. Most viszont sikerült egy nagyon könnyű, szinte habos állagú túrókrémet kikísérletezni - szóval próbáljátok ki a receptet, megéri :)
Hozzávalók 6 darab nagyobb kosárkához:
A tésztához:
70 g zabkorpa
1 púpozott ek. keserű kakaópor (10 g)
30 g csokis, vaníliás, vagy egyéb semlegesebb ízű fehérjepor (kihagyható)
4-5 ek. kefir
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint 30-50 g cukornak (a fehérjepor édességétől függően) megfelelő édesítő (nálam 10 tabletta porrá törve)
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
fél citrom héja (kihagyható)
csipet só
A krémhez:
2 dl sovány tej
2 ek. rizsliszt (ha nem áll rendelkezésre, tejszínes vagy vaníliás pudingporral helyettesíthető)
35-45 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 8 tabletta)
2 ek. kókuszreszelék
200 g sovány/zsírszegény túró
A tetejére díszítésnek:
keserű kakaópor / néhány csipetnyi kókuszreszelék / reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, annyi kefirt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, és formázni tudjuk. Szilikon muffinforma 6 mélyedését kibéleljük a tésztával, 180 fokon megsütjük (7-8 perc).
A tejben elkeverjük a rizslisztet, az édesítőt és a kókuszreszeléket, és sűrű, pudingos állagúra főzzük. Kihűlés után hozzákeverjük a villával áttört túrót.
A túrós krémet a kosárkákba töltjük, ízlés szerint díszítjük. Azonnal fogyasztható, de néhány órányi hűtés után még finomabb.
Tápérték adatok:
Egy adagban (6 db):
Kcal:849,8 Szénhidrát:80,77 g Fehérje:77,23 g Zsír:25,1 g
Egy darabban:
Kcal:141,63 Szénhidrát:13,46 g Fehérje:12,87 g Zsír:4,18 g
Köszi! =)
VálaszTörlésNincs mit :) Kezdek belejönni a fehérjeporral való sütögetésbe :D
Törlés