Hozzávalók 4 nagy muffinhoz:
A tésztához:
90 g zabkorpa
10 g darált, teflonserpenyőben kicsit megpirított törökmogyoró
1 dl kefir
1 tojás
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
40-50 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 12 tabletta porrá törve)
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
1 dl sovány tej
1 ek. rizsliszt
1 csapott ek. kakaópor
20 g darált, teflonserpenyőben kicsit megpirított törökmogyoró
1 kocka (kb. 6 g) magas kakaótartalmú étcsokoládé
pár csepp tejszínes mogyoró aroma
Díszítésnek pár szem törökmogyoró durvára vágva, teflonserpenyőben megpirítva
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. A mogyoró és a csokoládé kivételével a hozzávalókat elkeverjük, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután adjuk hozzá a darált mogyorót, és a darabokra vagdosott étcsokoládét (felolvad benne). Félretesszük.
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt és a tojást is. Lágyabb állagú tésztát kapunk. Szilikon muffinforma 4 mélyedésébe elosztjuk a tészta nagyobb részét (annyit hagyjuk meg, hogy a krémet le tudjuk majd fedni vele - belesüllyed úgyis a tésztába majdnem teljesen). 1-1 púpozott kiskanálnyi krémet teszünk a masszára, majd a maradékkal lefedjük (ne látsszon ki a krém sehol, mert kifolyhat). 170-180 fokon, 15-20 percet sütjük (tűpróba szükséges).
Kihűlés után a tetejüket a maradék krémmel lekenjük, durvára vágott mogyoróval megszórjuk.
Jó étvágyat! :)
Tápérték adatok:
Egy adagban (4 db):
Kcal:752,8 Szénhidrát:76,16 g Fehérje:35,67 g Zsír:37,96 g
Egy darabban:
Kcal:188,2 Szénhidrát:19,04 g Fehérje:8,92 g Zsír:9,49 g
Elsőre soknak tűnhet, de elég tömény nagyméretű muffinokról van szó, amiből egy is bőven elég :)
Szia! Lenne egy-két kérdésem, tudsz egy e-mail címet adni? :)
VálaszTörlésSzia! Persze : jillybetti@gmail.com
Törlésszia, a tejszínes mogyoróaromát hol veszed?
VálaszTörlésnagyon jó a blogod, csak így tovább! :)
Szia! köszi, igyekszem! :)
TörlésA tejszínes mogyoróaromát a Tescoban, Auchanban biztosan megtalálod, de néha kisebb boltokban is "előfordul" :)