Klasszikus ízkombináció, kicsit más formában: csokis kevert tésztaréteg banános sajtkrémmel muffinként összesütve.
Hozzávalók 8 darabhoz:
A kakaós kevert tésztához:
50 g zabpehelyliszt
50 g zabkorpa
25 g vaníliás/natúr/csokis fehérjepor
150 g kefir
1 tojás
10 g keserű kakaópor
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 13 tabletta porrá törve)
csipet só
csipet szódabikarbóna
A banános réteghez:
150 g sovány / zsírszegény túró
100 g sovány krémsajt
20 g zabkorpa
1 db banán
1 tojás
ízlés szerint édesítő (nálam 12 tabletta porrá törve, kb 55 g cukornak felel meg)
1 kk. őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
csipet só
A díszítéshez:
krémsajt vagy túró banánnal összeturmixolva, édesítve
reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A kakaós tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a többi összetevőt is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, ha túl tömör lenne, pár csepp tejet vagy vizet adhatunk hozzá. Szilikonos muffinsütő forma 8 mélyedésébe eloszlatjuk (ha kevesebb van ennél, értelemszerűen több fordulóban sütjük).
A banános réteghez a hozzávalókat összeturmixoljuk, vagy: a banánt és a túrót villával áttörjük, majd az összes hozzávalót robotgéppel alaposan elkeverjük. Eloszlatjuk a kakaós tészta tetején a muffinformákban.
170-180 fokon sütjük, kb. 20-25 percet. Tűpróbával ellenőrizzük mindenképpen, a két réteg miatt lassabban sül át a tészta!
A kóstolással mindenképpen várjuk meg, amíg kihűl (nekem hűtés után még jobban ízlett). A tetejét banánnal összeturmixolt édesített sajtkrémmel vagy túróval, és reszelt étcsokival díszíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Nehézségi fok:könnyű
Tápérték adatok:
Egy adagban (8 db muffin):
Kcal:1174,1 Szénhidrát:125,74 g Fehérje:92,61 g Zsír:31,9 g
Egy darabban:
Kcal:146,76 Szénhidrát:15,72 g Fehérje:11,58 g Zsír:3,99 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése