2013. május 1., szerda

Túrós-mákos puszedli

Fehérjedús, gyorsan elkészíthető aprósütemény.

Hozzávalók egy tepsi sütihez (30 db):
170 g sovány / zsírszegény túró
75 g zabpehelyliszt
75 g kefir
35 g darált mák
70-80 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 18 tabletta porrá törve)
25 g fehérjepor (vagy helyette ugyanennyi zabpehelyliszt)
fél citrom héja
1 ek. citromlé
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
ízlés szerint fahéj
csipet só
csipetnyi szódabikarbóna

(Ha "szaftosabbra" szeretnénk készíteni a sütit, reszeljünk egy közepes almát is a tésztába)

 A díszítéshez: 30 db mazsola

Elkészítés: 
A túrót villával áttörjük, vagy botmixerrel pépesítjük.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a túróval alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a kefirt is, innentől kanállal egyszerűbb összeállítani a tésztát, mint kézzel, mivel a kekszek tésztájánál valamivel lágyabb, ragadósabb.

Vizes kézzel puszedli formákat készítünk, amiket szilikonos sütőpapírra helyezünk, a tetejüket egy-egy szem mazsolával díszítjük.

170-180 fokon, 10-15 perc alatt (attól függően, milyen vastagra készítettük a puszedliket) megsütjük.

A fogyasztással mindenképpen várjuk meg, amíg teljesen kihűl.


Elkészítési idő: 15 perc + sütés (10-15 perc)

Nehézségi fok: könnyű

Tápérték adatok:
Egy adagban (30 db):
Kcal:799,1      Szénhidrát:72,74 g      Fehérje:67,07 g      Zsír:25,73 g

Egy darabban:
Kcal:26,64     Szénhidrát:2,42 g         Fehérje:2,24 g        Zsír:0,86 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése