Az ismertebb fitness blogok nagy részét olvasom, de nem szoktam kommentelni - a múltkor mégis kivételt tettem. A Metálozott testek blogon volt fenn egy zablisztes mézeskalács recept, addig kipróbálatlanul - és mivel az én mézeskalácsreceptem is hasonló, úgy gondoltam, ez a recept is biztos "működik" :) - és ezt egy hozzászólásban is megírtam. Így talált a weboldal szerkesztője, Angelocska a blogomra. A komment-, és üzenetváltások eredményeképpen pedig, számomra megtisztelő (és meglepő :) ) módon, csatlakozhattam én is a megújult
Metálozott testek blog szerzői közé.
Egyrészt ott is folytatom a fitness sütik feltöltését - az ott megtalálható recepteket ide nem töltöm fel külön (linkelem őket persze, amikor megjelennek, ezenkívül a linkek az oldalt található felsorolásba is bekerülnek, hogy egy helyen meglegyenek a receptjeim). Másrészt, mivel lakto-ovo vegetáriánus vagyok, ezzel kapcsolatban olvashattok tőlem cikkeket - a vegetáriánusok sporttáplálkozásáról, a megfelelő fehérjebevitelről, vegetáriánus diétáról, stb.
A "bemutatkozó" süteményem a joghurtos túrókrémmel töltött barackos Charlotte torta volt
- íme a recept!
Születésnapi szénhidrátcsökkentett torta receptet kerestem, tudtam hogy itt megtalálom! :)
VálaszTörlésTrimmus
Na, de jó :) Igyekszem majd többféle tortát feltölteni, de így, hogy csak én eszem a sütiket, a tortasütésnek azért ritkán állok neki. Majd a gyümölcsszezonban lesz sokféle gyümölcsös-túrós-joghurtos-zabpiskótás tortaféleség:)
VálaszTörlésAz íze nagyon finom lett, viszont kétszer ennyi piskóta kellett a beborításához(gondolom nem vágtam elég vékonyra) és a zselatin kicsit eláztatta. Ha nagyon folyós a joghurt, érdemes kicsit átszűrni, akkor jobb lesz?
VálaszTörlésSzia! Én is elég folyós joghurtot használok, szerintem nem ezzel lehetett a probléma: lehet, hogy nem volt elég ideig pihentetve a zselatinos krém, nem kezdett el szilárdulni. Írtam is a receptben, hogy sajnos ebben az esetben átáztatja valamennyire a piskótát - esetleg a lakás hőfoka miatt is lehetett, hogy nem volt még jó az állaga, nálunk max. 18-19 fok szokott lenni (télen legalábbis :) ), ezen a hőmérsékleten kb. egy óra után már zselésedni kezdett, valószínűleg, ha melegebb a konyha, ez lassabban történik.
Törlés